Ingredience na 4 porce:
- 200 g kulaté celozrnné rýže,
- voda,
- 1 jablko,
- 1 lžička skořice,
- 4 dcl sójového mléka,
- 1 lžíce posekaných ořechů,
- 2 lžíce pokrájeného sušeného ovoce,
- čerstvé ovoce dle sezony;
na polevu:
- 4 lžíce datlového medu,
- svatojánský chléb
Rýži uvaříme do měkka. Mezitím oloupeme jablko. Nakrájíme ho na kousky, povaříme se skořicí a dvěma lžícemi vody a rozmixujeme. Do uvařené rýže vlijeme sójové mléko, přidáme ořechy, sušené ovoce a jablkové pyré a 5 minut vaříme za stálého míchání. Na polevu svaříme datlový med se svatojánským chlebíčkem. Do
misek rozdělíme rýžový pudink, přelijeme ho připravenou polevou a dozdobíme čerstvým ovocem.
Budou se vám hodit: