info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Rýžový nákyp s hruškami

Rýžový nákyp s hruškami - obrázek

Ingredience na 6 porcí:

  • 200 g hrušek,
  • 2 lžíce citronové šťávy,
  • 50 g krupicového cukru,
  • 150 g kulatozrnné rýže,
  • 300 ml mléka,
  • sůl,
  • 2 bílky,
  • 4 žloutky,
  • 50 g másla,
  • 50 g moučkového cukru,
  • máslo na vymazání,
  • bílá strouhanka na vysypání zapékací formy
Hrušky oloupeme a vykrájíme z nich jádřince. Dáme je do hrnce s vodou, cukrem a citronovou šťávou a povaříme 3 minuty. Rýži propláchneme a dáme vařit do mléka se špetkou soli do poloměkka. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s máslem a cukrem. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Uvařenou rýži smícháme v míse se žloutky, sněhem a hruškami. Hmotu urovnáme do formy. Povrch posypeme mandlovými lupínky a zapékáme při 160 °C asi 20 minut.
Budou se vám hodit: