Ingredience na 6 porcí:
- 200 g hrušek,
- 2 lžíce citronové šťávy,
- 50 g krupicového cukru,
- 150 g kulatozrnné rýže,
- 300 ml mléka,
- sůl,
- 2 bílky,
- 4 žloutky,
- 50 g másla,
- 50 g moučkového cukru,
- máslo na vymazání,
- bílá strouhanka na vysypání zapékací formy
Hrušky oloupeme a vykrájíme z nich jádřince. Dáme je do
hrnce s vodou, cukrem a citronovou šťávou a povaříme 3 minuty. Rýži propláchneme a dáme vařit do mléka se špetkou soli do poloměkka. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s máslem a cukrem. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Uvařenou rýži smícháme v míse se žloutky, sněhem a hruškami. Hmotu urovnáme do formy. Povrch posypeme mandlovými lupínky a zapékáme při 160 °C asi 20 minut.