info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaRýžové mini bramboráky

Rýžové mini bramboráky

ReceptyBez masa
23. 2. 2014
Doba přípravy: 25 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 650

Ingredience (4 porce):

  • 115 g vařené bílé rýže
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 vejce
  • 2 jarní cibulky
  • 1 brambor
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce nasekané listové petrželky
  • sůl
  • pepř
1. Oloupaný brambor nastrouhejte nahrubo, na pánvi s kapkou oleje orestujte uvařenou rýži,přidejte nastrouhaný brambor, prolisovaný česnek a nakrájenou jarní cibulku.

2. Orestovanou směs přeložte do misky, přidejte nasekanou petržel, vejce, dochuťte pepřem a solí. Vše řádně promíchejte.

3. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a směs opékejte z obou stran ve tvaru menších bramboráčků do křupava. Osušte od oleje a podávejte teplé.

K přípravě receptu se vám bude hodit