Rychlý boršč

Ingredience:

  • 150 g červené řepy
  • 150 g mrkve, 150 g celeru, 100 g cibule
  • 100 g hlávkového zelí
  • 150 g brambor
  • 1 litr silného vývaru
  • olej, sůl, divoké koření, celerová nať
  • snítka libečku
  • 100 ml kysané smetany, kousek másla

Udělat klasický boršč je poměrně náročná a zdlouhavá práce. V případě této varianty jde vše poměrně rychleji. Na oleji nebo přepuštěném másle osmahněte nejprve jemné nudličky celeru a mrkve. Když se začnou opékat, přidejte drobně nakrájenou cibuli. Spolu s ní vložte do základu divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření). Pak přidejte jemně nastrouhanou červenou řepu a na drobné kostičky nakrájené brambory. Případně můžete brambory nastrouhat. Polévku zalijte vývarem, osolte a vařte pod poklicí asi 10 minut. Poté přidejte na jemné nudličky nakrájené zelí, posekanou celerovou nať a libeček a vařte dál až do doby, kdy bude zelenina měkká. Až v závěrečné části úpravy vmíchejte do polévky kysanou smetanu a podávejte.

Budou se vám hodit: