Raviolini plněné ricottou a bazalkou v rajčatové polévce
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1455
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1455
Ingredience (4 porce):
Ingredience na těsto:- 200 g semolinové mouky nebo hladké mouky 00
- 2 vejce
- voda
- sůl
- 800 g loupaných rajčat v plechovce
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 g ricotty
- 50 g bazalky
- 50 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce jemně nasekané cibule
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
- brambory na zahuštění (cca 2 ks)
- muškátový oříšek
- citrónová kůra
- sůl, pepř
- cukr dle chuti
- tymián
1. Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci a trochou vody, připravte nelepivé těsto, zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.
2. Ricottu smíchejte s nastrouhaným parmezánem, citrónovou kůrou, muškátovým oříškem, dochuťte solí a pepřem. Směs promíchejte.
3. Těsto vyválejte na pláty pro lasagne, pomocí formy utvořte plněné těstoviny.
4. Raviolini vařte v osolené vodě do momentu vyplavání na hladinu (cca 2-3 minuty). Po vyjmutí z vody pokapejte olivovým olejem a dejte stranou.
5. Na oleji zpěňte cibuli, nasekaný česnek a oloupané na kostičky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, přidejte rajčata, cukr, tymián, sůl, pepř, přiveďte k varu a vařte do změknutí brambor.
6. Odstraňte tymián a vše rozmixujte dohladka s přidáním bazalkových listů. Raviolini vložte do polévky a podávejte.
Tip: hotovou polévku můžete zakápnout smetanou a ozdobit bazalkou.
2. Ricottu smíchejte s nastrouhaným parmezánem, citrónovou kůrou, muškátovým oříškem, dochuťte solí a pepřem. Směs promíchejte.
3. Těsto vyválejte na pláty pro lasagne, pomocí formy utvořte plněné těstoviny.
4. Raviolini vařte v osolené vodě do momentu vyplavání na hladinu (cca 2-3 minuty). Po vyjmutí z vody pokapejte olivovým olejem a dejte stranou.
5. Na oleji zpěňte cibuli, nasekaný česnek a oloupané na kostičky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, přidejte rajčata, cukr, tymián, sůl, pepř, přiveďte k varu a vařte do změknutí brambor.
6. Odstraňte tymián a vše rozmixujte dohladka s přidáním bazalkových listů. Raviolini vložte do polévky a podávejte.
Tip: hotovou polévku můžete zakápnout smetanou a ozdobit bazalkou.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















