Ravioli se špenátem a ricottou

Ingredience:

400 g hladké mouky, 3 vejce, 100 g listového špenátu, 300 g ricotty, 5 lžic strouhaného parmazánu, muškátový oříšek, máslo, sůl
 

Těsto: mouku smíchejte se 3 vejci, vodou a solí a připravte těsto, které necháte v potravinové fólii hodinu v chladu odležet.

Náplň: špenát poduste na másle, sceďte, vymačkejte, posekejte a vraťte na pánev. Přidejte ricottu, parmazán, špetku muškátového oříšku a sůl, dobře promíchejte. Do odstavené směsi vmíchejte vejce a nechejte v chladu odpočinout.

Ravioli: těsto rozválejte a rozdělte na poloviny, na jednu obtiskněte v řadách tvar tvořítka DELÍCIA, do středů rozmístěte lžičkou náplň a kolem náplně potřete rozšlehaným vejcem. Přikryjte druhou polovinou těsta, mezi náplněmi zlehka přitiskněte prsty a pomocí tvořítka vykrojte ravioli, které povařte cca 7 minut
v osolené vodě s kapkou oleje.

 

 

Budou se vám hodit: