info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaRavioli plněné kozím sýrem s pečenými rajčaty

Ravioli plněné kozím sýrem s pečenými rajčaty

ReceptyBez masa
7. 8. 2016
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: **
 

Ingredience (4 porce):

Ingredience na těsto:
  • 200 g semolinové mouky nebo hladké mouky 00
  • 2 vejce voda
  • sůl
Ingredience:
  • 200 g kozího sýra
  • 100 g špenátových listů
  • 80 ml olivového oleje
  • 50 g vypeckovaných oliv
  • 50 g nasekané pažitky
  • 4 ks větších rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce červeného vinného octu
  • 2 lžičky cukru krystal
  • sůl, pepř
1.Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci, trochou vody a mírně osolte. Připravte nelepivé těsto, zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.

2. Kozí sýr smíchejte s pažitkou, dochuťte solí a pepřem. Těsto vyválejte na pláty pro lasagne a pomocí formy vytvořte ravioly a naplňte je dochuceným sýrem.

3. Rajčata nakrájená na čtvrtky dejte na plech společně s neoloupaným česnekem, pokapejte olejem, posypte 1 lžičkou cukru, ochuťte solí, pepřem a pečte v troubě při 190° C do momentu zkaramelizování.

4. Ravioly vařte v osolené vodě.

5. K oloupanému pečenému česneku přilijte zbylý olivový olej, vinný ocet, cukr, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Přidejte nakrájenou pažitku, špenátové listy, uvařené okapané ravioly, olivy, pečená rajčata a opět zlehka promíchejte.

6. Podávejte sypané kozím sýrem a praženými piniovými ořechy.

K přípravě receptu se vám bude hodit