Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
10 g sušeného rakytníku nebo rakytníkové marmelády
1. Mandlovou mouku a moučkový cukr prosejte do větší mísy a promíchejte.
2. Bílky se špetkou soli a gelovou potravinářskou barvou ušlehejte do lehkého sněhu, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte do momentu vyšlehání hustého sněhu. Zlehka vmíchejte směs mouky a cukru.
3. Pomocí zdobícího sáčku naneste hmotu na silikonovou formu a nechte makronky 20 min zaschnout.
4. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C cca 18 minut.
5. Makronky nechte vychladnout na pečící formě.
6. 33% smetanu s krupicovým cukrem povařte do rozpuštění cukru
7. Přidejte čokoládu a krátce povařte, až se čokoláda rozpustí, vmíchejte gelovou potravinářskou barvu a sušený rakytník.
8. Po vychladnutí naneste na makronky, které k sobě přilepíte spodní stranou.