Rakytníkové makronky
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Náročnost: **
Ingredience:
- 100 g mandlové mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 ks vaječných bílků
- špetka soli
- gelová potravinářská barva dle potřeby
- 55 g cukru krupice
- 30 g cukru krupice
- 80 g smetany 33%
- 230 g bílé čokolády
- gelová potravinářská barva dle potřeby
- 10 g sušeného rakytníku nebo rakytníkové marmelády
1. Mandlovou mouku a moučkový cukr prosejte do větší mísy a promíchejte.
2. Bílky se špetkou soli a gelovou potravinářskou barvou ušlehejte do lehkého sněhu, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte do momentu vyšlehání hustého sněhu. Zlehka vmíchejte směs mouky a cukru.
3. Pomocí zdobícího sáčku naneste hmotu na silikonovou formu a nechte makronky 20 min zaschnout.
4. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C cca 18 minut.
5. Makronky nechte vychladnout na pečící formě.
6. 33% smetanu s krupicovým cukrem povařte do rozpuštění cukru
7. Přidejte čokoládu a krátce povařte, až se čokoláda rozpustí, vmíchejte gelovou potravinářskou barvu a sušený rakytník.
8. Po vychladnutí naneste na makronky, které k sobě přilepíte spodní stranou.
9. Mezi makronky můžete vložit čerstvý rakytník.
2. Bílky se špetkou soli a gelovou potravinářskou barvou ušlehejte do lehkého sněhu, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte do momentu vyšlehání hustého sněhu. Zlehka vmíchejte směs mouky a cukru.
3. Pomocí zdobícího sáčku naneste hmotu na silikonovou formu a nechte makronky 20 min zaschnout.
4. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C cca 18 minut.
5. Makronky nechte vychladnout na pečící formě.
6. 33% smetanu s krupicovým cukrem povařte do rozpuštění cukru
7. Přidejte čokoládu a krátce povařte, až se čokoláda rozpustí, vmíchejte gelovou potravinářskou barvu a sušený rakytník.
8. Po vychladnutí naneste na makronky, které k sobě přilepíte spodní stranou.
9. Mezi makronky můžete vložit čerstvý rakytník.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















