Rajčata plněná špenátem a sýrem

Ingredience:

6 středně velkých rajčat, hrst čerstvého nebo mraženého špenátu, 75 g měkkého sýra typu žervé, 1 vejce, sůl a pep

Do žáruvzdorné misky vložte napařovací síto vhodné do trouby, podlijte vodou, aby hladina byla těsně pod úrovní napařovacího dílu. Na napařovací díl položte lístky špenátu, které pod pokličkou nechejte v troubě zavadnout při teplotě 180 °C cca 10 minut. Vyšlehejte vejce s žervé, přidejte nasekaný uvařený špenát, osolte, opepřete a promíchejte. Rajčatům seřízněte vršky, odstraňte dužinu, naplňte je špenátovo-sýrovou směsí a přiklopte. Připravená rajčata vraťte do misky s napařovacím dílem a podlijte, aby hladina byla těsně pod úrovní napařovacího dílu. Připravujte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 10 minut. Plněná rajčata ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s toastem nebo celozrnným pečivem.

 

Budou se vám hodit: