info text
Úvodní stranaTESCOMA blogInspirace a nápadyProč pícháme do bábovky špejlí: odhalení kulinářského tajemství

Proč pícháme do bábovky špejlí: odhalení kulinářského tajemství

Upečení vláčné bábovky je snadné, stačí kvalitní forma, ověřený recept a správné ingredience. A špejle! Kontrola špejlí před ukončením pečení vám zaručí, že je bábovka správně propečená a může ven z trouby.

Teplota a délka pečení závisí na receptu, ale před vypnutím trouby je dobré bábovku zkontrolovat. Test špejlí je účinný způsob, jak ověřit, zda je těsto uvnitř skutečně upečené, přestože na pohled může vypadat hotová, uvnitř může být nedopečená.
Poklop kulatý DELÍCIA-obrázek

Zkouška špejlí

Zapíchněte tenkou dřevěnou špejli do nejvyšší části bábovky a hned ji vytáhněte.

Čistá špejle znamená, že bábovka je hotová. Můžete bábovku vyndat z trouby a troubu vypnout.
Špejle je od těsta a vaše bábovka potřebuje ještě dopéct.

Nepodceňujte výběr formy. Chcete-li mít jistotu, že vaše bábovka bude dokonale propečená a krásná do posledního detailu, zvolte tu správnou formu na bábovku od TESCOMY. Ať už si vyberte silikonovou, keramickou nebo ze slitiny kovů, máte jistotu rovnoměrného propečení i snadného vyklopení.


Která forma upeče dokonalou bábovku?