Pravá italská pizza Margherita

Co si připravit:
- 560 g pizza mouky
- 140 g semolinové mouky
- 7 g čerstvých kvasnic
- 35 g olivového oleje
- 490 g vlažné vody
- 11 g soli
Návod:
Všechny ingredience smíchejte a vypracujte hladké těsto. Zakryjte a nechte odpočívat 40 minut. Těsto dvakrát přeložte shora dolů a zprava doleva. Poté ho vložte do velké, moukou vysypané mísy, přikryjte a dejte na 20 hodin do lednice. Odpočinuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a rozdělte na 4 stejné díly. Nechte ho další 4 hodiny kynout v olejem vymazané a přikryté míse. Jednu porci vykynutého těsta dejte na pomoučený vál a vytvořte korpus kulatého tvaru. Pizzu potřete rajčatovou omáčkou, přidejte rajčátka, vody zbavenou mozzarellu a dejte péct do trouby vyhřáté na maximum. Pečte do momentu zezlátnutí okrajů.
Jak na rajčatovou omáčku (sugo)
Rozmixujte: 400 g passaty (hustého rajčatového pyré), 20 g extra panenského olivového oleje, bazalku nebo oregano dle chuti, prolisovaný česnek dle chuti a špetku soli.0

















