info text
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaPravá italská pizza Margherita

Pravá italská pizza Margherita

Kámen na pizzu DELÍCIA 38 x 32 cm - obrázek

Co si připravit:

  • 560 g pizza mouky
  • 140 g semolinové mouky
  • 7 g čerstvých kvasnic
  • 35 g olivového oleje
  • 490 g vlažné vody
  • 11 g soli

Návod:

Všechny ingredience smíchejte a vypracujte hladké těsto. Zakryjte a nechte odpočívat 40 minut. Těsto dvakrát přeložte shora dolů a zprava doleva. Poté ho vložte do velké, moukou vysypané mísy, přikryjte a dejte na 20 hodin do lednice. Odpočinuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a rozdělte na 4 stejné díly. Nechte ho další 4 hodiny kynout v olejem vymazané a přikryté míse. Jednu porci vykynutého těsta dejte na pomoučený vál a vytvořte korpus kulatého tvaru. Pizzu potřete rajčatovou omáčkou, přidejte rajčátka, vody zbavenou mozzarellu a dejte péct do trouby vyhřáté na maximum. Pečte do momentu zezlátnutí okrajů.

Jak na rajčatovou omáčku (sugo)

Rozmixujte: 400 g passaty (hustého rajčatového pyré), 20 g extra panenského olivového oleje, bazalku nebo oregano dle chuti, prolisovaný česnek dle chuti a špetku soli.