Potápky

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky

  • 100 g krystalového cukru

  • 150 g másla

  • 20 g droždí

  • 3 polévkové lžíce mléka

  • 1 citron (kůra)

Cukrování:

  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

Na vále vypracujte těsto. Do proseté mouky vytvořte důlek, do něj přidejte droždí, cukr a teplé mléko, následně přidejte změklé máslo a citronovou kůru. Z vypracovaného těsta vytvořte bochánky a ty vložte do hrnce se studenou vodou. Bochánky jsou vykynuté, jakmile vyplavou na hladinu (což bude trvat asi 2 hodiny). Připravte si tukem vymazaný  pekáček, vyskládejte jej potápkami a dejte péct. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut. Ještě teplé potápky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Budou se vám hodit: