Pomerančová panna cotta, pomerančový confit
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 11260
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 11260
Ingredience (4 porce):
500 ml smetany (min. 30%)100 ml mléka
120 g cukru krystal
5 g plátkové želatiny
2 lžičky bílého rumu
1pomeranč
- Želatinu namočte do studené vody a nechte ji změknout.
- Smetanu s mlékem přiveďte k varu a nechejte zredukovat cca o 1/3. Přimíchejte cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou želatinu. Vše pečlivě promíchejte, dokud se cukr a želatina nerozpustí a odstavte.
- Přes sítko naplňte formičky a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
- Z oloupaných pomerančů vykrojte měsíčky.
- Příprava sirupu: za občasného promíchání rozpusťte cukr s vodou. Po důkladném rozpuštění cukru přiveďte směs k varu a vařte cca 5 minut. Přidejte pomeranč a odstavte.
- Vychlazený dezert vyklopte z formičky na talíř, ozdobte pomerančem a přelijte pomerančovým sirupem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















