info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyPomerančová panna cotta, pomerančový confit

Pomerančová panna cotta, pomerančový confit

Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 11260

Ingredience (4 porce):

500 ml smetany (min. 30%)
100 ml mléka
120 g cukru krystal
5 g plátkové želatiny
2 lžičky bílého rumu
1pomeranč
  1. Želatinu namočte do studené vody a nechte ji změknout.
  2. Smetanu s mlékem přiveďte k varu a nechejte zredukovat cca o 1/3. Přimíchejte cukr,  nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou želatinu. Vše pečlivě promíchejte, dokud se cukr a želatina nerozpustí a odstavte.
  3. Přes sítko naplňte formičky a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
  4. Z oloupaných pomerančů vykrojte měsíčky.
  5. Příprava sirupu: za občasného promíchání rozpusťte cukr s vodou. Po důkladném rozpuštění cukru přiveďte směs k varu a vařte cca 5 minut. Přidejte pomeranč a odstavte.
  6. Vychlazený dezert vyklopte z formičky na talíř, ozdobte pomerančem a přelijte pomerančovým sirupem.

K přípravě receptu se vám bude hodit