Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 60 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 11260
Ingredience (4 porce):
500 ml smetany (min. 30%) 100 ml mléka 120 g cukru krystal 5 g plátkové želatiny 2 lžičky bílého rumu 1pomeranč
Želatinu namočte do studené vody a nechte ji změknout.
Smetanu s mlékem přiveďte k varu a nechejte zredukovat cca o 1/3. Přimíchejte cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou želatinu. Vše pečlivě promíchejte, dokud se cukr a želatina nerozpustí a odstavte.
Přes sítko naplňte formičky a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
Z oloupaných pomerančů vykrojte měsíčky.
Příprava sirupu: za občasného promíchání rozpusťte cukr s vodou. Po důkladném rozpuštění cukru přiveďte směs k varu a vařte cca 5 minut. Přidejte pomeranč a odstavte.
Vychlazený dezert vyklopte z formičky na talíř, ozdobte pomerančem a přelijte pomerančovým sirupem.