info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyPolévka z topinamburu s crème fraîche a uzeným lososem

Polévka z topinamburu s crème fraîche a uzeným lososem

PolévkyRecepty
15. 9. 2012
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1365

Ingredience (4 porce):

400 g topinamburu
50 g uzeného lososa
4 stroužky česneku
2 lžíce crème fraîche nebo husté zakysané smetany
1 cibule
1 l kuřecího vývaru
1 dl sladké smetany
1 lžička čerstvého křenu
1 lžíce pažitky
 sůl, mletý černý pepř
  1. Očištěné nakrájené topinambury spolu s nasekanou cibulí a česnekem vložte do studeného kuřecího vývaru a vařte přibližně 15 minut doměkka.
  2. Přilijte smetanu, vše rozmixujte a dochuťte pepřem.
  3. Crème fraîche nebo zakysanou smetanu smíchejte s najemno nastrouhaným křenem a nasekanou pažitkou.
  4. Polévku servírujte v talíři, ozdobte noky z crème fraîche s pažitkou a plátkem uzeného lososa.

K přípravě receptu se vám bude hodit