Ingredience na 4 porce:
- 4 ks svatojakubských mušlí,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 8 ks čerstvých krevet,
- 2 lžíce másla,
- 1 šalotka,
- 2 snítky tymiánu,
- 2 stroužky česneku,
- 3 lžíce rajčatového protlaku,
- 1 dcl bílého vína,
- rybí vývar,
- 8 ks mušlí slávek,
- 1 malý pórek,
- ½ svazku pažitky,
- 2 lžíce posekané petrželky
Svatojakubské mušle rozpůlíme, osolíme a opepříme. Do
hrnce vlijeme olivový olej, zahřejeme ho a svatojakubské mušle na něm opečeme. Pak je z oleje vyndáme. Ve stejném hrnci opečeme krevety a také je vyndáme. V hrnci rozpustíme máslo a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme tymián, podrcený česnek, rajčatový protlak a krátce zarestujeme. Zalijeme vínem a za stálého míchání svaříme. Přilijeme rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Pak přidáme slávky a pórek nakrájený nadrobno a vaříme asi 4 minuty. Nakonec vsypeme posekanou pažitku a petržel. Vložíme opečené svatojakubské mušle a krevety a servírujeme.
Budou se vám hodit: