Polévka z jedlých kaštanů

Budete potřebovat:
• 150 g jedlých tepelně zpracovaných kaštanů• 450 g petržele
• 50 ml olivového oleje
• 2 cibule
• 1 jablko
• 1 brambor
• 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
• 1 lžíce čerstvého tymiánu
• 0,5 dl portského bílého vína
• 2 dl smetany
• 1 lžíce sezamového oleje
Postup:
Na oleji orestujte na kostky nakrájenou petržel, cibuli, brambor, jablko a tymián. Přidejte uvařené kaštany (my jsme vyzkoušeli koupené předvařené i předpečené vakuované kaštany). Zalijte vývarem a portským vínem. Vařte přibližně 20 minut. Provařenou polévku rozmixujte dohladka, dle potřeby přilejte vývar, zjemněte smetanou a na závěr přeceďte přes jemné sítko. Podávejte zakápnuté sezamovým olejem, smetanou a posypané drcenými kaštany.
NÁŠ TIP: Pokud použijete doma upečené kaštany, můžete potřebovat více vývaru.
Po ruce se hodí mít:
0

















