Plněná hruška
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1438
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1438
Ingredience (1 porce):
- 1 středně velká hruška
- 1 dl bílého vína
- 1 lžička rozinek
- 1 lžička oříšků a loupaných mandlí
- 1 lžíce medu
- 1 celá skořice
- ½ citrónu
- čokoláda na vaření
1. Hrušku oloupejte, podélně rozkrojte a odstraňte jádřinec. Na dno zapékací mísy položte kousek celé skořice, vložte napařovací díl a zalijte trochou vína tak, aby hladina byla pod úrovní napařovacího dílu.
2. Do mísy dejte obě půlky hrušky, prostor vzniklý v dužině po odstranění jadřince naplňte sekanými oříšky, rozinkami a mandlemi, které zakápněte lžící medu. Na závěr zalijte citrónovou šťávou.
3. Pečte v míse s nasazenou poklicí v troubě vyhřáté na 180 °C cca 25 minut, v mikrovlnné troubě cca 10 minut při 500 W. Podávejte přelité rozpuštěnou čokoládou a s kopečkem zmrzliny.
2. Do mísy dejte obě půlky hrušky, prostor vzniklý v dužině po odstranění jadřince naplňte sekanými oříšky, rozinkami a mandlemi, které zakápněte lžící medu. Na závěr zalijte citrónovou šťávou.
3. Pečte v míse s nasazenou poklicí v troubě vyhřáté na 180 °C cca 25 minut, v mikrovlnné troubě cca 10 minut při 500 W. Podávejte přelité rozpuštěnou čokoládou a s kopečkem zmrzliny.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















