Pečeme a zdobíme velikonočního beránka
Chcete letos upéct opravdu dokonalého velikonočního beránka? Stačí mít odolnou keramickou formus pečlivě tvarovanými detaily – díky nim bude váš vlastnoručně upečený beránek vypadat jako skutečný.
Forma na beránka s perfektními tvary
Proč by vám doma tato jedinečná forma neměla chybět? Vyniká totiž filigránsky propracovaným vnitřním dekorem, který zaručuje, že výsledný moučník bude mít vždy krásně tvarovanou hlavu s rohy a věrohodně ztvárněné ovčí rouno. Tvary beránka díky tomu budou dobře rozeznatelné i v případě, že se jej rozhodnete opatřit polevou.

Keramická forma, která vydrží po generace
Formu dodáváme v obalu z kvalitní silné lepenky, ve které ji můžete bezpečně skladovat po mnoho let. Pak ve vaší rodině zůstane po staletí a vaši potomci si ji budou předávat z generace na generaci coby rodinné stříbro. Protože je forma navíc hezká i zvenčí, můžete ji využívat po celý rok jako rustikální dekoraci vaší kuchyně a najít jí důstojné místo třeba na poličce vedle talířů po babičce.
Formu můžete mýt v myčce nádobí a níže uvedený původní a ověřený recept je součástí balení.
Formu můžete mýt v myčce nádobí a níže uvedený původní a ověřený recept je součástí balení.

Recept na velikonočního beránka snů
Ingredience:
- 200 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- lžíce citronové šťávy
- strouhaná kůra z 1 citronu
- sníh ze 4 bílků
- 240 g polohrubé mouky
Postup:
Z krupicového cukru, vajec, žloutků, vanilkového cukru, citronové šťávy a strouhané kůry z 1 citronu připravte pěnu, do které postupně vmíchejte bílkový sníh a polohrubou mouku.
Formu vystříkejte olejem do pečicích forem DELÍCIA nebo důkladně vymažte pokrmovým tukem a vysypte polohrubou moukou.
Těsto přelijte do formy a v troubě předehřáté na 180 °C pečte cca 45 minut.
Hotového beránka přeneste ve formě nad vhodnou podložku, otočte dnem vzhůru a vyklopte.
Dobrý tip: Pokud beránka nelze po upečení vyklopit, přikryjte formu vlhkou utěrkou a po cca 10 minutách formu z beránka sejměte.
Formu vystříkejte olejem do pečicích forem DELÍCIA nebo důkladně vymažte pokrmovým tukem a vysypte polohrubou moukou.
Těsto přelijte do formy a v troubě předehřáté na 180 °C pečte cca 45 minut.
Hotového beránka přeneste ve formě nad vhodnou podložku, otočte dnem vzhůru a vyklopte.
Dobrý tip: Pokud beránka nelze po upečení vyklopit, přikryjte formu vlhkou utěrkou a po cca 10 minutách formu z beránka sejměte.
Bude se vám hodit:
0

















