info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyPečeme a zdobíme velikonočního beránka

Pečeme a zdobíme velikonočního beránka

Chcete letos upéct opravdu dokonalého velikonočního beránka? Stačí mít odolnou keramickou formu s pečlivě tvarovanými detaily – díky nim bude váš vlastnoručně upečený beránek vypadat jako skutečný.

Forma na beránka s perfektními tvary

Proč by vám doma tato jedinečná forma neměla chybět? Vyniká totiž filigránsky propracovaným vnitřním dekorem, který zaručuje, že výsledný moučník bude mít vždy krásně tvarovanou hlavu s rohy a věrohodně ztvárněné ovčí rouno. Tvary beránka díky tomu budou dobře rozeznatelné i v případě, že se jej rozhodnete opatřit  polevou.
Keramická forma beránek DELÍCIA - obrázek


Keramická forma, která vydrží po generace

Formu dodáváme v obalu z kvalitní silné lepenky, ve které ji můžete bezpečně skladovat po mnoho let. Pak ve vaší rodině zůstane po staletí a vaši potomci si ji budou předávat z generace na generaci coby rodinné stříbro.
Protože je forma navíc hezká i zvenčí, můžete ji využívat po celý rok jako rustikální dekoraci vaší kuchyně a najít jí důstojné místo třeba na poličce vedle talířů po babičce.

Formu můžete mýt v myčce nádobí a níže uvedený původní a ověřený recept je součástí balení


Recept na velikonočního beránka snů

Ingredience:
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • lžíce citronové šťávy
  • strouhaná kůra z 1 citronu
  • sníh ze 4 bílků
  • 240 g polohrubé mouky
Z krupicového cukru, vajec, žloutků, vanilkového cukru, citronové šťávy a strouhané kůry z 1 citronu připravte pěnu, do které postupně vmíchejte bílkový sníh a polohrubou mouku. Formu vystříkejte olejem do pečicích forem DELÍCIA  nebo důkladně vymažte pokrmovým tukem a vysypte polohrubou moukou. Těsto přelijte do formy a v troubě předehřáté na 180 °C pečte cca 45 minut. Hotového beránka přeneste ve formě nad vhodnou podložku, otočte dnem vzhůru a vyklopte.

Dobrý tip: Pokud beránka nelze po upečení vyklopit, přikryjte formu vlhkou utěrkou a po cca 10 minutách formu z beránka sejměte.

Zdobení beránka
Beránka můžete dekorovat například rozpuštěnou čokoládou, nebo ozdobit cukrovou polevou. Další možností je beránka ozdobit celými či pomletými ořechy nebo lentilkami.

Jak na cukrovou polevu:
Metlou šlehejte bílek s prosátým moučkovým cukrem. Množství cukru závisí na velikosti bílku, přisypávejte ho tedy postupně až do zhoustnutí. Hotová poleva vám nesmí téct, měla by se pouze „táhnout“.