info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Parmazánová roláda

ReceptyBez masa
24. 5. 2021
Parmazánová roláda - obrázek

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 40 g droždí, špetka cukru
  • 50 g másla či sádla, 1 vejce
  • 150 ml mléka, 50 g paprikové pasty
  • grilovací koření, hořčičné semínko
Roláda se připravuje ze stejného kynutého těsta, jako se používá na preclíky či jiné slané pečivo. Nejprve v trošce mléka s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce, třetinu strouhaného sýra, mouku a vypracujeme hutné těsto. Necháme ho vykynout, pak ho opět uhněteme a na vále rozválíme na tenký plát. Ten potřeme paprikovou pastou, posypeme kořením, semínkem a strouhaným parmazánem. Stočíme dlouhý tenký závin, potřeme ho rozšlehaným vejcem a po vykynutí pečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut. Upečenou a vychladlou roládu krájíme na tenké plátky.
Budou se vám hodit: