Ingredience:
- 1 litr pampeliškových květů
- 4,5 l vody
- 2 citrony
- 2 pomeranče
- 1,5 kg cukru krystal
- 1 kostka čerstvého droždí
Z květů odstraňte většinu zelených částí a květy spařte 2,5 l horké vody. Nechte luhovat do druhého dne. Směs přeceďte do hrnce o objemu 5 l a výluh dejte stranou. Cukr rozmíchejte ve 2 l vroucí vody, nechte vychladnout a přilijte k výluhu.
Oloupané citrony a pomeranče nakrájejte na plátky a spolu s rozdrobeným droždím přidejte do
hrnce s výluhem. Přelijte do Soupravy na kvašení DELLA CASA, nastavte víčko do polohy „kvašení“ a nechte kvasit na světlém místě po dobu 6 týdnů. Víno přelijte do Lahví s klipem DELLA CASA, uzavřete a uskladněte alespoň na 6 měsíců.