info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyPalačinkový měšec s mandlemi a mousse

Palačinkový měšec s mandlemi a mousse

Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1070
Ingredience na palačinky:
200 ml mléka
50 g drcených mandlí
70 g hladké mouky
20 g cukru krystal
5 žloutků
špetka soli
ovoce
moučkový cukr na posypání
Ingredience na mousse (čokoládová pěna):
110 g bílé čokolády
100 g šlehačky (našlehaná smetana)
75 g plnotučného mléka
20 g smetany
7 g (4 ks) plátkové želatiny
  1. Mouku smíchejte s cukrem, mírně osolte a přidejte rozšlehané žloutky. Postupně přilívejte mléko, vyšlehejte do pěny a nakonec přisypte nasekané mandle. Nechte 10 minut odpočinout.
  2. Opečte palačinky a dejte stranou.
  3. V mlékovaru zahřejte mléko se smetanou, vlijte na čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění čokolády. Přidejte změklou želatinu, znovu důkladně rozmíchejte a nechte vychladnout. Vyšlehanou smetanu zlehka vmíchejte do rozpuštěné čokolády, vlijte do připraveného zdobicího sáčku a nechte v lednici ztuhnout cca. 30 minut.
  4. Do středu palačinky sáčkem nastříkejte vzniklou pěnu (mouse) a vytvořte měšec, který spojte špejlí.
Tip: podávejte s ovocnou omáčkou, strouhanou čokoládou a zmrzlinou.

 

    K přípravě receptu se vám bude hodit