Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 30 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 3063
Ingredience (4 porce):
Ingredience na ricottu:
250 ml plnotučného mléka
500 ml smetany
1 citrón
Ingredience na palačinku:
200 g hladké mouky
2 vejce
0,5 l mléka
sůl
moučkový cukr na posypání
1. Mléko a smetanu přiveďte k varu a hned odstavte. Přidejte citrónovou šťávu a nechte 15 minut odstát - vysrážet.
2. Směs propasírujte přes cedník potažený utěrkou a nechte důkladně okapat. Ricottu nechte vychladit přes noc v lednici. Ingredience pro palačinku: 200 g hladké mouky 2 vejce 0,5 l mléka sůl moučkový cukr na posypání
3. Z mouky, vajec, mléka a špetky soli připravte hladké těsto. Na lehce vymaštěnou, rozehřátou pánev nalijte těsto, které rozetřete po pánvi a smažte z obou stran do zlatova.