info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Ovocný košíček

Doba přípravy: 75 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 3820

Ingredience (4 porce):

Náplň:
  • 2 hrušky
  • 2 jablka
  • 4 kopečky meruňkové zmrzliny
  • 4 bílky
  • 1 dl hruškového likéru
  • 1 lžíce mandlových lupínků
  • 100 g cukru krystal
  • skořice celá
  • pistácie
Korpus z lineckého těsta:
  • 250 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 2 žloutky
  • 80 g moučkového cukru
1. Žloutky oddělte od bílků, prosátou hladkou mouku s moučkovým cukrem vsypte do mísy, přidejte změklé máslo, žloutky a zpracujte v těsto. Zpracované těsto zabalte do fólie a nechte min. ½ hodiny v chladu odležet.

2. Těsto vyválejte na tenký plát, vykrojte kolečko pomocí formy o průměru cca 10 cm a vložte do formy, propíchněte a dejte péct na 180 ̊ C dozlatova.

3. Omyté oloupané hrušky s jablky zbavené jádřinců, nakrájejte na kostky, vložte do hrnce s vodou a cukrem. Zastříkněte hruškovým likérem, přidejte skořici a vařte doměkka.

4. Z bílků se lžičkou krystalového cukru ušlehejte tuhý sníh a naplňte jím zdobicí sáček.

5. Upečený korpus naplňte scezeným ovocem a pistáciemi.Vyšlehaný sníh nastříkejte na naplněný korpus s ovocem.

6. Flambovací pistolí opalte sníh a posypte mandlovými lupínky. Dezert podávejte s meruňkovou zmrzlinou.

K přípravě receptu se vám bude hodit