info text

Ostružinový cobbler

Zapékací mísy GrandCHEF - obrázek

Ingredience:

  • 250 g čerstvých ostružin
  • 1 broskev
  • 80 g změklého másla
  • 125 g krupicového cukru
  • 180 g hladké mouky
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • 125 ml mléka
  • 1 skořicový cukr
  • špetka soli
  • olej ve spreji na vystříkání zapékací mísy

Postup:

Předehřejte troubu na 170 °C. Zapékací mísu GrandCHEF vystříkejte olejem do pečicích forem DELÍCIA a vysypte polohrubou moukou. Dejte stranou. V míse utřete máslo s cukrem, přidejte prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a postupně přilévejte mléko, vše zašlehejte. Těsto rozetřete do připravené mísy, na vrch naskládejte ostružiny a nakrájenou broskev, posypte skořicovým cukrem a dejte péct. Pečte dozlatova cca 30 minut.

NÁŠ TIP: Podávejte teplé s vanilkovou nebo ostružinovou zmrzlinou.

S přípravou pomohou: