info text

Ostružinové tartaletky

Forma 6 tartaletek DELÍCIA 26 x 18 cm - obrázek

Ingredience:

Na 12 kousků, na těsto: 
  • 1 žloutek
  • 60 g moučkového cukru
  • 200 g hladké mouky 
  • 125 g másla 
  • citronovou kůru dle chuti 
Na ostružinovou náplň: 
  • 100 ml 33% smetany
  • 150 g bílé čokolády 
  • 2 lžičky ostružinové marmelády 
  • 1 lžičku prášku ze sušených malin 
  • čerstvé ostružiny a další ovoce k nazdobení

Postup:

Všechny ingredience na těsto pečlivě zpracujte do hladkého těsta a nechejte uležet do druhého dne v lednici. Připravené těsto vtlačujte do formy, ponechejte vždy důlek pro náplň tartaletky. Pečte v troubě na 180 °C přibližně 8 až 10 minut dozlatova.

Mezitím připravte čokoládovou ganache. Smetanu v rendlíku zahřejte k bodu varu, odstavte z plotny, přidejte bílou čokoládu, vymíchejte do hladké konzistence a dejte stranou k vychladnutí. Do ganache přidejte ostružinovou marmeládu a prášek ze sušených malin, naposledy důkladně promíchejte a směs vlijte do vychladlých tartaletek. Na závěr je ozdobte čerstvým ovocem.  

S přípravou pomohou: