Ostružinové tartaletky

Ingredience:
Na 12 kousků, na těsto:- 1 žloutek
- 60 g moučkového cukru
- 200 g hladké mouky
- 125 g másla
- citronovou kůru dle chuti
- 100 ml 33% smetany
- 150 g bílé čokolády
- 2 lžičky ostružinové marmelády
- 1 lžičku prášku ze sušených malin
- čerstvé ostružiny a další ovoce k nazdobení
Postup:
Všechny ingredience na těsto pečlivě zpracujte do hladkého těsta a nechejte uležet do druhého dne v lednici. Připravené těsto vtlačujte do formy, ponechejte vždy důlek pro náplň tartaletky. Pečte v troubě na 180 °C přibližně 8 až 10 minut dozlatova.
Mezitím připravte čokoládovou ganache. Smetanu v rendlíku zahřejte k bodu varu, odstavte z plotny, přidejte bílou čokoládu, vymíchejte do hladké konzistence a dejte stranou k vychladnutí. Do ganache přidejte ostružinovou marmeládu a prášek ze sušených malin, naposledy důkladně promíchejte a směs vlijte do vychladlých tartaletek. Na závěr je ozdobte čerstvým ovocem.
Mezitím připravte čokoládovou ganache. Smetanu v rendlíku zahřejte k bodu varu, odstavte z plotny, přidejte bílou čokoládu, vymíchejte do hladké konzistence a dejte stranou k vychladnutí. Do ganache přidejte ostružinovou marmeládu a prášek ze sušených malin, naposledy důkladně promíchejte a směs vlijte do vychladlých tartaletek. Na závěr je ozdobte čerstvým ovocem.
S přípravou pomohou:
0

















