Mostaccioli

Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 200 g medu
- 100 g mléka nebo vody
- 50 g rostlinného oleje
- 100 g oloupaných mandlí
- kůra z 1 pomeranče
- 30 g hořkého kakaa
- 1 lžíce perníkového koření
- 8 g kypřícího prášku do pečiva
- 500 g hořké čokolády
Postup:
V misce smíchejte mouku, cukr, kakao, nasekané mandle, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Postupně přidávejte med, olej a mléko. Míchejte, dokud nevznikne hladké nelepivé těsto. Těsto vyválejte na lehce pomoučeném povrchu na tloušťku asi 1 cm a pomocí vykrajovátka diamant vykrajujte sušenky. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 12–15 minut. Sušenky by měly být propečené, avšak měkké uprostřed. Na čokoládovou polevu rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni. Vychladlé sušenky namáčejte do rozpuštěné čokolády a nechte je ztuhnout na mřížce.
Inspirujte se:
0

















