Obrázek v notifikační liště

Mostaccioli

Vykrajovátka diamant DELÍCIA, 6 ks - obrázek

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru 
  • 200 g medu 
  • 100 g mléka nebo vody 
  • 50 g rostlinného oleje
  • 100 g oloupaných mandlí
  • kůra z 1 pomeranče
  • 30 g hořkého kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření 
  • 8 g kypřícího prášku do pečiva 
  • 500 g hořké čokolády 

Postup:

V misce smíchejte mouku, cukr, kakao, nasekané mandle, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Postupně přidávejte med, olej a mléko. Míchejte, dokud nevznikne hladké nelepivé těsto. Těsto vyválejte na lehce pomoučeném povrchu na tloušťku asi 1 cm a pomocí vykrajovátka diamant vykrajujte sušenky. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 12–15 minut. Sušenky by měly být propečené, avšak měkké uprostřed. Na čokoládovou polevu rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni. Vychladlé sušenky namáčejte do rozpuštěné čokolády a nechte je ztuhnout na mřížce.

Inspirujte se: