Milánská polévka s noky

Ingredience:

  • 100 g slaniny
  • 60 g cibule
  • 60 g pšeničné krupice
  • sůl, olivový olej, 1 vejce
  • silný vývar z masa a zeleniny
  • 100 g červené čočky
  • petrželová nať
  • 100 ml bílého vína

Slaninu si nakrájíme na malé kousky a v trošce oleje ji necháme na pánvi rozpustit. Přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, osmahneme ji a pak přisypeme pšeničnou krupici. Hmotu dobře promícháme, stáhneme ji z tepla, vmícháme do ní vajíčko a přidáme posekanou petrželovou nať. Ze vzniklého těsta vytvoříme za pomoci dvou polévkových lžic noky, které společně s červenou čočkou pozvolna uvaříme v silném vývaru. Na závěr přilijeme do polévky bílé víno a necháme ji přejít varem. Před podáváním můžeme polévku doplnit o kousky spařené zeleniny nebo ji ozdobit předem uvařeným vajíčkem posekaným najemno.

Budou se vám hodit: