info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Máslové kremrole

Máslové kremrole - obrázek
Ingredience:
Na vodánek:
  • 200 g hladké mouky,
  • 2 žloutky,
  • trocha soli,
  • lžíce octa
  • 2 lžíce oleje,
  • 8 lžic vody
Na tukové těsto:
  • 250 g másla,
  • 100 g hladké mouky
Na náplň:
  • 5 bílků,
  • 350 g pískového cukru,
  • citrónová šťáva
Vodánek utlučeme na podložce, dáme na 30 minut do lednice, zabalíme do něj vychlazené tukové těsto (máslo s moukou) a rozválíme silnější plát. Složíme ho na třetiny od shora i ze stran a necháme 30 minut odpočinout v chladu. Postup opakujeme 3x. Vyválíme tenký plát, nařežeme proužky 3 x 25 cm, natočíme na kovové trubičky, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C pár minut. Vychladlé trubičky plníme bílkovým krémem - bílky zakápneme citrónem, vyšleháme do husta, po lžících zašleháme pískový cukr, vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahřejeme. Ještě teplou hmotou plníme trubičky.
Bude se vám hodit: