Lotuskový dort

Ingredience:
Na těsto:- 250 g změklého másla
- 150 g třtinového cukru
- 65 ml řepkového oleje
- 450 g hladké mouky
- 1 lžičku a půl kypřicího prášku do pečiva
- špetku soli
- 160 ml mléka
- 4 vejce
- 100 g Lotus sušenek + na ozdobení
- 600 g smetanového sýru
- 300 g Lotus pomazánky
- 60 ml smetany ke šlehání
Postup:
Předehřejte troubu na 170 °C a tři stejné formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem. Změklé máslo s olejem a cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do nadýchané pěny, trvá to několik minut. V další míse připravte sypkou směs smícháním mouky, kypřicího prášku a soli, dejte stranou. Do vyšlehaného másla přidejte po jednom vejce, každé pečlivě zašlehejte, až poté dejte další. Zapracujte polovinu sypké směsi, přilejte mléko a zbytek sypké směsi, vyšlehejte do hladkého těsta – pozor, ať ho nepřešleháte, srazilo by se. Lehce vmíchejte nahrubo pokrájené Lotus sušenky. Těsto nalejte do připravených forem a pečte cca 30 minut, dokud špejle nevyjde čistá. Upečené korpusy nechejte vychladnout ve formě 10 minut, pak je přesuňte na chladicí mřížku.
Krém k plnění a zdobení připravte vyšleháním smetanového sýru se smetanou a Lotus pomazánkou. První korpus pomažte vrstvou krému, přiklopte druhým korpusem, znovu pomažte a přiklopte posledním třetím korpusem. Pomocí lopatky rozetřete krém po obvodu a nahoře. Zbytek krému dejte do sáčku se zdobicí tryskou a ozdobte vršek dortu, nakonec posypejte nadrcenými Lotus sušenkami. Nechejte ztuhnout v lednici, poté podávejte.
Krém k plnění a zdobení připravte vyšleháním smetanového sýru se smetanou a Lotus pomazánkou. První korpus pomažte vrstvou krému, přiklopte druhým korpusem, znovu pomažte a přiklopte posledním třetím korpusem. Pomocí lopatky rozetřete krém po obvodu a nahoře. Zbytek krému dejte do sáčku se zdobicí tryskou a ozdobte vršek dortu, nakonec posypejte nadrcenými Lotus sušenkami. Nechejte ztuhnout v lednici, poté podávejte.
Inspirujte se:
0

















