Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Brambory ve slupce uvařte den předem v osolené vodě a po vychladnutí oloupejte. Nastrouhejte na jemném struhadle, osolte, přidejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Mouky dejte jen tolik, aby těsto bylo vláčné, nelepilo se a dalo se krásně válet.
Patenty vyválejte natenko, přeneste na horkou suchou pánev a opékejte po dobu cca 1 minutu z každé strany. Po opečení potřete jednu stranu rozpuštěným sádlem a druhou povidly a posypte mákem a cukrem. Zabalte a podávejte teplé.
NÁŠ TIP: Patenty jsou také vhodná příloha ke svatomartinské huse. Lze je naplnit třeba drůbežími játry.