Ingredience na 4 porce:
- 500 ml mléka,
- 10 g droždí,
- 25 g krupicového cukru,
- 100 g hrubé mouky,
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry,
- špetka soli,
- 1 vejce,
- 2 lžíce rumu,
- 200 g hladké mouky,
- 2 lžíce oleje;
dohotovení:
- 300 g ovoce,
- 50 g krupicového cukru,
- 200 g měkkého tvarohu,
- 100 g moučkového cukru
Z mléka odlijeme 100 ml a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr a hrubou mouku a rozmícháme hustý kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Do větší mísy dáme citronovou kůru, sůl, zbylé teplé mléko, vejce, rum a rozšleháme. Přisypeme mouku a vše promícháme. Přidáme kvásek a vymícháme těsto.
Pánev na smažení lívanců vytíráme olejem a smažíme asi 1 cm silné lívance. Maliny rozmačkáme s krupicovým cukrem, tvaroh s moučkovým. Lívance servírujeme s kopečkem tvarohu a malinovou dření.
Budou se vám hodit: