Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 50 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 2617
Ingredience:
500 ml mléka 200 g hladké mouky 100 g hrubé mouky 25 g krupicového cukru 10 g droždí 2 lžíce oleje 2 lžíce rumu 1 lžička citrónové kůry 1 vejce sůl
Ingredience na náplň:
300 g lesního ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky apod.) 200 g měkkého tvarohu 100 g moučkového cukru 50 g vanilkového cukru
Droždí promíchejte s cukrem, rozřeďte malým množstvím vlažného mléka, přidejte hrubou mouku, promíchejte, až vznikne řídké těstíčko -- kvásek, který nechejte na teple vykynout.
Do větší mísy nastrouhejte citrónovou kůru, přidejte zbylé vlažné mléko, celé vejce, rum a rozšlehejte.
Do směsi přisypte hladkou mouku, vykynutý kvásek, mírně osolte, pečlivě promíchejte a nechejte v teple minimálně 20 minut nakynout.
Pánev na smažení lívanců rozehřejte, vytřete olejem, naběračkou nalévejte těsto do pánve a lívance smažte zvolna po obou stranách dozlatova.
Usmažené lívance podávejte s prohřátým ovocem smíchaným s moučkovým cukrem, zdobte ušlehaným tvarohem s vanilkovým cukrem, čokoládovými hoblinkami a lístkem máty.