Lívance s čerstvým ovocem
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2617
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2617
Ingredience:
500 ml mléka200 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
25 g krupicového cukru
10 g droždí
2 lžíce oleje
2 lžíce rumu
1 lžička citrónové kůry
1 vejce
sůl
Ingredience na náplň:
300 g lesního ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky apod.)200 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru
50 g vanilkového cukru
- Droždí promíchejte s cukrem, rozřeďte malým množstvím vlažného mléka, přidejte hrubou mouku, promíchejte, až vznikne řídké těstíčko -- kvásek, který nechejte na teple vykynout.
- Do větší mísy nastrouhejte citrónovou kůru, přidejte zbylé vlažné mléko, celé vejce, rum a rozšlehejte.
- Do směsi přisypte hladkou mouku, vykynutý kvásek, mírně osolte, pečlivě promíchejte a nechejte v teple minimálně 20 minut nakynout.
- Pánev na smažení lívanců rozehřejte, vytřete olejem, naběračkou nalévejte těsto do pánve a lívance smažte zvolna po obou stranách dozlatova.
- Usmažené lívance podávejte s prohřátým ovocem smíchaným s moučkovým cukrem, zdobte ušlehaným tvarohem s vanilkovým cukrem, čokoládovými hoblinkami a lístkem máty.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















