info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Lívance s čerstvým ovocem

Doba přípravy: 50 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2617

Ingredience:

500 ml mléka
200 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
25 g krupicového cukru
10 g droždí
2 lžíce oleje
2 lžíce rumu
1 lžička citrónové kůry
1 vejce
sůl

Ingredience na náplň:

300 g lesního ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky apod.)
200 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru
50 g vanilkového cukru
  1. Droždí promíchejte s cukrem, rozřeďte malým množstvím vlažného mléka, přidejte hrubou mouku, promíchejte, až vznikne řídké těstíčko -- kvásek, který nechejte na teple vykynout.
  2. Do větší mísy nastrouhejte citrónovou kůru, přidejte zbylé vlažné mléko, celé vejce, rum a rozšlehejte.
  3. Do směsi přisypte hladkou mouku, vykynutý kvásek, mírně osolte, pečlivě promíchejte a nechejte v teple minimálně 20 minut nakynout.
  4. Pánev na smažení lívanců rozehřejte, vytřete olejem, naběračkou nalévejte těsto do pánve a lívance smažte zvolna po obou stranách dozlatova.
  5. Usmažené lívance podávejte s prohřátým ovocem smíchaným s moučkovým cukrem, zdobte ušlehaným tvarohem s vanilkovým cukrem, čokoládovými hoblinkami a lístkem máty.

K přípravě receptu se vám bude hodit