info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogInspirace a nápadyLetní sadba SENSE: Exotika vypěstovaná na parapetu? Paráda!

Letní sadba SENSE: Exotika vypěstovaná na parapetu? Paráda!

Exotické duo

Koriandr a rukola nově rozšiřují stávající sortiment souprav pro pěstování bylinek v domácnosti - bazalky, pažitky, petržele, oregana, tymiánu a řeřichy. Proč právě tyto tři exotické druhy, zejména pak asijská směs? Důvod je nasnadě, poptávka po cizokrajných druzích drobné listové zeleniny neustále roste, stejně jako obliba asijské, resp. světové gastronomie v českých kuchyních. Nová řada bylinek dokáže divy nejen v teplé kuchyni, ale skvěle oživí i různé saláty či pomazánky.
Soupravy pro pěstování bylinek SENSE - obrázek

Potřebujete jen čas

Kompletní sady obsahují vše potřebné pro pěstování koriandru a rukoly v domácnosti. V soupravě jsou připravena semínka bylinek, půdní substrát, designový květináč s uzávěrem (slouží zároveň jako miska pod květináč) a detailní návod pro pěstování každé bylinky. Vypěstování bylinek trvá přibližně 3 týdny, dle individuálních klimatických podmínek v domácnosti.

Pohledná jednoletka a štiplavá bylinka

Koriandr
Jemná a pohledná jednoletka orientálního původu je všestranně využitelná. Sbírají se listy s jemnou příchutí anýzu, nasládlá semena s lehce pomerančovým aroma a kořen. Čaj z koriandru pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti či nadýmání. Koriandr se dále používá k nakládání hub i zeleniny, do uzenářských výrobků, k nakládání masa či ryb. Zpestří sendviče, zeleninové a ovocné saláty, jednohubky a využívá se při výrobě alkoholických nápojů. Jednou ze základních složek indického karí je právě koriandr.

Rukola
Stále populárnější bylinka je typická svou ostřejší a štiplavou chutí, která dokáže zpestřit každé jídlo, hlavně pak jarní saláty, těstoviny, zeleninové pokrmy či rizoto. Lístky rukoly, velmi podobné lístkům pampelišky, se konzumují nejčastěji čerstvé, případně dušené na olivovém oleji s česnekem a podávané jako příloha. Rukola, tradiční bylinka středomořské kuchyně, obsahuje kromě vitamínu C celou řadu blahodárných látek. Říká se, že pikantní chuť rukoly osvěží smysly a její hodnotné složení pak celé tělo.