Lasagne s ricotou a listovým špenátem
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 9658
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 9658
Ingredience na těsto (4 porce):
- 250 g listového špenátu
- 250 g sýru ricotta
- 150 g másla
- 30 g hladké mouky
- 8 plátků lasagne
- 5 dl smetany
- 1 dl olivového oleje
- 1 malou dýni
- 1 citrón
- čerstvý rozmarýn
- šalvěj
- sůl
- mletý černý pepř
1. V rendlíku rozpusťte máslo (100 g), přisypte hladkou mouku, krátce orestujte a zalijte smetanou. Přidejte rozmarýn, povařte cca.15 minut a hotový bešamel dochuťte solí a citrónovou šťávou. Poté sceďte přes jemný cedník.
2. Oloupanou dýni, asi 200 g, nakrájejte na kousky a orestujte s lístky šalvěje na olivovém oleji doměkka. Osolte a opepřete.
3. Ve vroucí, osolené vodě uvařte plátky lasagne. Po uvaření potřete plátky olivovým olejem, aby se nelepily.
4. Na pánvi se rozpuštěným máslem nechte zavadnout proprané lístky špenátu a mírně osolte.
5. Lasagne naplňte ricottou, špenátem a dýní, přeložte a naaranžujte do hlubokého talíře. Lasagne přelijte bešamelem a ozdobte šalvějovým olejem. Je možno posypat hoblinkami parmezánu.
2. Oloupanou dýni, asi 200 g, nakrájejte na kousky a orestujte s lístky šalvěje na olivovém oleji doměkka. Osolte a opepřete.
3. Ve vroucí, osolené vodě uvařte plátky lasagne. Po uvaření potřete plátky olivovým olejem, aby se nelepily.
4. Na pánvi se rozpuštěným máslem nechte zavadnout proprané lístky špenátu a mírně osolte.
5. Lasagne naplňte ricottou, špenátem a dýní, přeložte a naaranžujte do hlubokého talíře. Lasagne přelijte bešamelem a ozdobte šalvějovým olejem. Je možno posypat hoblinkami parmezánu.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















