info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaLasagne s ricotou a listovým špenátem

Lasagne s ricotou a listovým špenátem

Bez masaRecepty
3. 10. 2013
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 9658

Ingredience na těsto (4 porce):

  • 250 g listového špenátu
  • 250 g sýru ricotta
  • 150 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 8 plátků lasagne
  • 5 dl smetany
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 malou dýni
  • 1 citrón
  • čerstvý rozmarýn
  • šalvěj
  • sůl
  • mletý černý pepř
1. V rendlíku rozpusťte máslo (100 g), přisypte hladkou mouku, krátce orestujte a zalijte smetanou. Přidejte rozmarýn, povařte cca.15 minut a hotový bešamel dochuťte solí a citrónovou šťávou. Poté sceďte přes jemný cedník.

2. Oloupanou dýni, asi 200 g, nakrájejte na kousky a orestujte s lístky šalvěje na olivovém oleji doměkka. Osolte a opepřete.

3. Ve vroucí, osolené vodě uvařte plátky lasagne. Po uvaření potřete plátky olivovým olejem, aby se nelepily.

4. Na pánvi se rozpuštěným máslem nechte zavadnout proprané lístky špenátu a mírně osolte.

5. Lasagne naplňte ricottou, špenátem a dýní, přeložte a naaranžujte do hlubokého talíře. Lasagne přelijte bešamelem a ozdobte šalvějovým olejem. Je možno posypat hoblinkami parmezánu.

K přípravě receptu se vám bude hodit