Ingredience na 4 porce:
knedlíky:
- kynuté těsto podle základního receptu;
omáčka:
- 400 g jahod,
- 100 g krupicového cukru,
- 1 lžička citronové šťávy,
- ½ lžičky strouhané citronové kůry,
- ½ lžičky mleté skořice,
- 50 ml vody,
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
Vykynuté těsto zlehka propracujeme a nakrájíme na 16 kousků. Z každého kousku vyválíme kuličku a necháme na pomoučněném
vále přikryté utěrkou 15 minut kynout. Mezitím si připravíme jahodovou omáčku. Jahody očistíme, nakrájíme na kousky a dáme je vařit do kastrůlku společně s cukrem. Pokud nepustí dostatek šťávy, podlijeme je trochou vody. Až změknou, přidáme vodu s rozmíchaným vanilkovým pudinkem a povaříme 2 minuty. Před dovařením ochutíme citronovou šťávou, kůrou a skořicí. Vykynuté knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Pak knedlíky otočíme a dováříme další 4 minuty. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned propíchneme vidličkou, aby z nich unikala pára. Rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Nakonec přelijeme lžící másla.
Budou se vám hodit: