info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyKynuté knedlíky s jahodovou omáčkou

Kynuté knedlíky s jahodovou omáčkou

Kynuté knedlíky s jahodovou omáčkou

Ingredience na 4 porce:

knedlíky:
  • kynuté těsto podle základního receptu;
omáčka:
  • 400 g jahod,
  • 100 g krupicového cukru,
  • 1 lžička citronové šťávy,
  • ½ lžičky strouhané citronové kůry,
  • ½ lžičky mleté skořice,
  • 50 ml vody,
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
Vykynuté těsto zlehka propracujeme a nakrájíme na 16 kousků. Z každého kousku vyválíme kuličku a necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou 15 minut kynout. Mezitím si připravíme jahodovou omáčku. Jahody očistíme, nakrájíme na kousky a dáme je vařit do kastrůlku společně s cukrem. Pokud nepustí dostatek šťávy, podlijeme je trochou vody. Až změknou, přidáme vodu s rozmíchaným vanilkovým pudinkem a povaříme 2 minuty. Před dovařením ochutíme citronovou šťávou, kůrou a skořicí. Vykynuté knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Pak knedlíky otočíme a dováříme další 4 minuty. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned propíchneme vidličkou, aby z nich unikala pára. Rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Nakonec přelijeme lžící másla.
 

Budou se vám hodit: