Květákové kari s rýží

Budete potřebovat:
• 500 g květáku• 400 g brambor
• 400 g kokosového mléka
• 60 ml slunečnicového oleje
• 50 g curry pasty (žlutá)
• 3 dl vody
• 2 cibule
• 1 lžíce strouhaného zázvoru
• sůl a pepř
• koření garam masala dle chuti
• čerstvý koriandr
Postup:
Cibuli krájenou nadrobno nechte zesklovatět na oleji, přidejte curry pastu a 1 minutu restujte. Přilejte vodu a vše rozmíchejte. Vložte brambory krájené na kostky, nastrouhaný zázvor, koření garam masala, osolte, opepřete a povařte cca 7 minut. Na závěr přidejte růžičky květáku, kokosové mléko a vařte doměkka. Kari podávejte s rýží posypané koriandrovými lístky.
S přípravou vám pomohou:
0

















