Pikantní cuketové pickles
Na láhev 750 ml
- -350 g cuketových plátků (asi 2 větší cukety)
- -5 stroužků česneku
- -několik snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu
Nálev: 300 ml vody, 300 ml octa,1 lžička soli, 3 lžíce cukru, 8 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce, 2 lžičky semínek koriandru, 1 lžička kurkumy
Cuketu omyjte a pomocí škrabky na zeleninu strouhejte na dlouhé tenké plátky po jejím obvodu, dokud nenarazíte na střed se semínky. Plátky cukety, oloupané celé stroužky česneku a bylinky vložte do dózy. Připravte si nálev – všechny suroviny vložte do hrnce a zahřívejte, dokud se nerozpustí cukr a tekutina nezačne vařit. Nechte nálev mírně zchladnout a ještě teplým zalijte směs v dóze tak, aby byla zelenina zcela ponořená. Uzavřené uložte na dva dny do lednice a pak servírujte.