info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaKozí sýr v ořechové krustě s carpacciem z červené řepy

Kozí sýr v ořechové krustě s carpacciem z červené řepy

ReceptyBez masa
14. 9. 2012
Doba přípravy: 15 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 3865

Ingredience (4 porce):

400 g topinamburu
50 g uzeného lososa
4 stroužky česneku
2 lžíce crème fraîche nebo husté zakysané smetany
1 cibule
1 l kuřecího vývaru
1 dl sladké smetany
1 lžička čerstvého křenu
1 lžíce pažitky
 sůl, mletý černý pepř
  1. Očištěný celer a jablko nastrouhejte do mísy, přidejte majonézu a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
  2. Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky.
  3. Plátky řepy vložte do formičky na střed talíře, na řepu naaranžujte salát z celeru a jablka, ozdobte listovým salátem.
  4. Kozí sýr obalte v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s drcenými vlašskými ořechy.
  5. Obalený kozí sýr usmažte v rozpáleném oleji dozlatova, položte na listový salát, zakápněte olejem z vlašských ořechů a posypte jádry vlašských ořechů.
  6. Můžete dochutit balsamikovým octem.

K přípravě receptu se vám bude hodit