info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyKaštanová polévka s jablky a petrželovými lupínky

Kaštanová polévka s jablky a petrželovými lupínky

ReceptyPolévky
29. 11. 2012
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2052

Ingredience (4 porce):

  • 50g olivového oleje
  • 450g petržele
  • 2 cibule
  • 1 jablko
  • 1 brambor
  • 150g jedlých kaštanů
  • 1l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1dl bezinkové šťávy
  • 2dl smetany
  • 1lžíce sezamového oleje

 
Postup:
1. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte očištěnou na kostky nakrájenou petržel, cibuli brambor a jablko. Restujte na mírném ohni cca. 5 minut.

2. Poté přidejte kaštany, zalijte vývarem, okořeňte tymiánem a polovinou dávky bezinkové šťávy. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte přibližně 20 minut.

3. Připravte si petrželové lupínky. Nejdříve předehřejte troubu na 160 º C. Pomocí univerzální škrabky nakrájejte zbylou petržel na velmi tenké plátky. Tyto pak v misce smíchejte s bezinkovou šťávou, olejem a tymiánem. Vložte na plech a pečte cca. 30 minut dokřupava

4. Mezitím provařenou polévku rozmixujte dohladka a dle potřeby přilijte vývar a zjemněte smetanou.

5. Rozmixovanou polévku přeceďte přes jemné sítko.

6. Podávejte v hlubokém talíři s pečenými petrželovými lupínky, sezamovým olejem, smetanou a tympánovými lístky.

K přípravě receptu se vám bude hodit