Kaštanová polévka s jablky a petrželovými lupínky
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2052
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2052
Ingredience (4 porce):
- 50g olivového oleje
- 450g petržele
- 2 cibule
- 1 jablko
- 1 brambor
- 150g jedlých kaštanů
- 1l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- 1dl bezinkové šťávy
- 2dl smetany
- 1lžíce sezamového oleje
Postup:
1. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte očištěnou na kostky nakrájenou petržel, cibuli brambor a jablko. Restujte na mírném ohni cca. 5 minut.
2. Poté přidejte kaštany, zalijte vývarem, okořeňte tymiánem a polovinou dávky bezinkové šťávy. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte přibližně 20 minut.
3. Připravte si petrželové lupínky. Nejdříve předehřejte troubu na 160 º C. Pomocí univerzální škrabky nakrájejte zbylou petržel na velmi tenké plátky. Tyto pak v misce smíchejte s bezinkovou šťávou, olejem a tymiánem. Vložte na plech a pečte cca. 30 minut dokřupava
4. Mezitím provařenou polévku rozmixujte dohladka a dle potřeby přilijte vývar a zjemněte smetanou.
5. Rozmixovanou polévku přeceďte přes jemné sítko.
6. Podávejte v hlubokém talíři s pečenými petrželovými lupínky, sezamovým olejem, smetanou a tympánovými lístky.
1. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte očištěnou na kostky nakrájenou petržel, cibuli brambor a jablko. Restujte na mírném ohni cca. 5 minut.
2. Poté přidejte kaštany, zalijte vývarem, okořeňte tymiánem a polovinou dávky bezinkové šťávy. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte přibližně 20 minut.
3. Připravte si petrželové lupínky. Nejdříve předehřejte troubu na 160 º C. Pomocí univerzální škrabky nakrájejte zbylou petržel na velmi tenké plátky. Tyto pak v misce smíchejte s bezinkovou šťávou, olejem a tymiánem. Vložte na plech a pečte cca. 30 minut dokřupava
4. Mezitím provařenou polévku rozmixujte dohladka a dle potřeby přilijte vývar a zjemněte smetanou.
5. Rozmixovanou polévku přeceďte přes jemné sítko.
6. Podávejte v hlubokém talíři s pečenými petrželovými lupínky, sezamovým olejem, smetanou a tympánovými lístky.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















