Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 60 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 2052
Ingredience (4 porce):
50g olivového oleje
450g petržele
2 cibule
1 jablko
1 brambor
150g jedlých kaštanů
1l zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 lžíce čerstvého tymiánu
1dl bezinkové šťávy
2dl smetany
1lžíce sezamového oleje
Postup: 1. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte očištěnou na kostky nakrájenou petržel, cibuli brambor a jablko. Restujte na mírném ohni cca. 5 minut.
2. Poté přidejte kaštany, zalijte vývarem, okořeňte tymiánem a polovinou dávky bezinkové šťávy. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte přibližně 20 minut.
3. Připravte si petrželové lupínky. Nejdříve předehřejte troubu na 160 º C. Pomocí univerzální škrabky nakrájejte zbylou petržel na velmi tenké plátky. Tyto pak v misce smíchejte s bezinkovou šťávou, olejem a tymiánem. Vložte na plech a pečte cca. 30 minut dokřupava
4. Mezitím provařenou polévku rozmixujte dohladka a dle potřeby přilijte vývar a zjemněte smetanou.
5. Rozmixovanou polévku přeceďte přes jemné sítko.
6. Podávejte v hlubokém talíři s pečenými petrželovými lupínky, sezamovým olejem, smetanou a tympánovými lístky.