Kapr se salátem z čočky a pohanky
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2752
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2752
Ingredience (4 porce)
Na salát:- 120 g čočky zelené
- 120 g pohanky
- 100 ml zeleninového vývaru
- 70 g mrkve
- 70 g anglické slaniny
- 20 g másla
- 20 g cukru krystal
- 10 ml octu
- listová petržel
- sůl, pepř
- 800 g filetů z kapra bez kůže
- 60 g slaniny
- 60 g hladké mouky
- 30 ml oleje
- 3 stroužky česneku
- 20 g sladké mleté papriky
- sůl
Postup na salát:
1. Slaninu nakrájejte na stejně veliké kostičky, opečte na pánvi, přidejte nakrájenou mrkev a orestujte.
2. Čočku s pohankou uvařte zvlášť dle návodu. Řádně scezené luštěniny smíchejte dohromady a přidejte spolu s máslem do pánve se slaninou.
3. V teplém vývaru rozpusťte cukr, přidejte ocet a nalijete na připravenou směs.
Postup na kapra:
4. Rybu zbavte šupin, potřete prolisovaným česnekem z obou stran a osolte. Mouku smíchejte s paprikou a filety v ní obalte. Velmi krátce opečte z každé strany, přeložte do zapékací mísy a pečte v rozehřáté troubě na 180 °C cca 10 minut.
5. Na závěr nakrájejte petrželku, přidejte k luštěninám a promíchejte.
1. Slaninu nakrájejte na stejně veliké kostičky, opečte na pánvi, přidejte nakrájenou mrkev a orestujte.
2. Čočku s pohankou uvařte zvlášť dle návodu. Řádně scezené luštěniny smíchejte dohromady a přidejte spolu s máslem do pánve se slaninou.
3. V teplém vývaru rozpusťte cukr, přidejte ocet a nalijete na připravenou směs.
Postup na kapra:
4. Rybu zbavte šupin, potřete prolisovaným česnekem z obou stran a osolte. Mouku smíchejte s paprikou a filety v ní obalte. Velmi krátce opečte z každé strany, přeložte do zapékací mísy a pečte v rozehřáté troubě na 180 °C cca 10 minut.
5. Na závěr nakrájejte petrželku, přidejte k luštěninám a promíchejte.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















