info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaJarní salát s mozzarellou

Jarní salát s mozzarellou

ReceptyBez masa
24. 5. 2021
Jarní salát s mozzarellou

Ingredience:

  • směs hlávkových salátů
  • polníček
  • 10 plátků světlého toastového chleba
  • 300 g mozzarelly
  • olivový olej, bylinková sůl
  • balsamikový ocet, vinný ocet
  • lžíce medu, 50 g másla
Toastový chléb nakrájíme na stejnoměrné kostičky, které dáme na sucho opéct. Péct je můžeme na pánvi nebo na plechu v troubě. K teplým opečeným kostičkám přimícháme máslo, aby chléb příjemně zavoněl. Nachystáme si dressing. Smícháme olivový olej, balsamikový ocet, vinný ocet, med a bylinkovou sůl. Vše ušleháme a do připraveného dresingu vmícháme kuličky mozzarelly. V odstředivce osušíme omyté listy hlávkového salátu a polníčku. Pokud nemáme odstředivku, necháme je pořádně okapat. Poté je natrháme na menší kousky a důkladně promícháme s marinovanou mozzarellou. Salát doplníme opečeným chlebem.
 

Budou se vám hodit: