info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaJarní krupoto s medvědím česnekem a kopřivami

Jarní krupoto s medvědím česnekem a kopřivami

ReceptyBez masa
29. 2. 2024

Ingredience:

  • 500 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 100 g krup
  • 10 ml olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 šalotka krájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dl bílého suchého vína
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce mascarpone
Pesto:
  • 150 ml olivového oleje
  • 30 g parmazánu, pecorina apod.
  • 30 g mladých kopřivových listů
  • 30 g listů medvědího česneku
  • sůl, pepř
Na másle a olivovém oleji nechte zesklovatět šalotku, přidejte nasekaný česnek a vše promíchejte. Přidejte kroupy, restujte cca 1 minutu, přilijte víno, promíchejte a po chvilce přilijte vývar. Vařte zlehka za občasného promíchání po dobu cca 30 minut (al dente). Kroupy absorbují všechnu tekutinu. Mezitím si připravte pesto nebo podle chuti přidejte již hotové. Očištěné listy mladé kopřivy a medvědího česneku vložte do mixéru. Přidejte sýr, část oleje a vše rozmixujte nahrubo, přilijte zbylý olej, osolte, opepřete a ještě jednou krátce rozmixujte. Tak vznikne pesto. Ke kroupám přidejte pesto, mascarpone a důkladně promíchejte. Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Co by se mohlo hodit: