Jak péct v keramické formě?
Chcete upéct dobrý ovocný koláč, křupavý domácí chléb nebo vláčnou bábovku? K tomu potřebujete šikovnou formu. Existují různé varianty podle druhu materiálu, vybírat můžete ze skleněných, kovových forem s antiadhezním povrchem a oblíbené jsou i keramické formy. Právě keramický povrch vás nadchne po všech stránkách. Jaké jsou její největší přednosti?

Pečicí keramická forma má hladký a nepřilnavý povrch, díky kterému z ní moučník snadno vyklopíte. Velkou výhodou tohoto materiálu je, že rozvádí teplo rovnoměrně, proto propéká rovnoměrně. Povrch je navíc odolný proti poškrábání.

Keramická forma se snadno čistí, stačí ji umýt pod tekoucí vodou nebo ji můžete s klidným svědomím dát do myčky. Tyto formy jsou zároveň velmi atraktivní díky svému tradičnímu vzhledu, v kuchyni poslouží i jako stylové dekorace.

Keramická forma bábovka
Keramická forma na bábovku DELÍCIA je naprostou klasikou. Bábovku miluje snad každý, proto by forma na ni neměla chybět v žádné domácnosti.

Keramická forma beránek
Co by to bylo za Velikonoce bez sladkého beránka? Keramická forma na beránka DELÍCIA má pečlivě tvarované detaily, beránek v ní upečený vypadá přímo božsky.

Keramická forma kulatý chléb
Tradiční je i keramická forma na chleba, můžete v ní upéct ale i sladký koláč nebo ji i otočit a hlubší část použít jako pekáč na jakákoliv další zapékaná jídla.

Keramická forma toastový chléb
Pokud máte rádi toastový chléb, vyrobte si vlastní domácí. Naše keramická forma propéká dokonale a výbornou vychytávkou je i reliéf ve víku pro označení šířky plátků.

Keramická forma vánočka
Upečte ke snídani domácí vánočku, nemusí to být vůbec složité. Keramická forma na vánočku DELÍCIA se sama postará o pěkný tradiční vzhled i bez pletení těsta.

Keramická forma srdce
A pokud zatoužíte po romantické formě, která přímo vezme za srdce, pak pravděpodobně neodoláte keramické formě srdce, jejíž tvar mluví za vše.

0













