Jak na sladké tečky Marie Baťové? Známe recept!
Marie Baťová, manželka prvorepublikového velkopodnikatele a vizionáře Tomáše Bati, byla mimo jiné skvělou kuchařkou. Přeneste se s námi v čase, posaďte se s šálkem čaje do křesla a dopřejte si moučník, který chutná a voní stejně dnes jako před 100 lety. Máme pro vás tipy, které vám k vytvoření atmosféry pomohou. Můžete si je rovnou objednat nebo koupit v našich prodejnách.

Na vlně poctivého pečení a noblesního servírování
S touto formou s vlnitým okrajem si upečete nejen vynikající koláče a slané quiche, které se díky prvotřídnímu porcelánu krásně vyklopí, ale zvládnete v ní i nepečené dorty. Všechny dobroty v ní můžete také noblesně servírovat.
Možná se vám budou hodit ještě:

Šálek s podšálkem je nezbytnost pro správné podávání kávy a čaje. Pokud si chcete pořídit takové, které mají nadčasový design a jsou ze špičkového porcelánu, vsaďte na linii CREMA.

Máme je ve třech velikostech, a sice na espresso, cappuccino a objemný snídaňový hrnek. Bez podšálku pak ve stejné designové řadě nabízíme i klasický hrnek a hrnek na latte.

Jednohubky, chlebíčky, zákusky i dort v bezpečí a optimální kondici?
Ano, pokud máte ochranný poklop, který ochrání vaše dobroty před nečistotami a hmyzem, a to jak při skladování v lednici, tak i u stolování. Poklop má unikátní systém ventilace umístěný ve spodní části úchytu. Pootočením úchytu ventilaci uzavřete a zabráníte osychání pokrmů, otevřením ventilace naopak zamezíte jejich nežádoucímu vlhnutí. Výrobek získal prestižní designové ocenění Kitchen Innovation Award.
Šetří místo na stole, nechá cukroví, zákusky, bonbony či jednohubky vyniknout. Ano, řeč je o porcelánové etažérce GUSTITO. Že ji ještě nemáte? Tak si pospěšte :-)

Chybí vám doma elegantní jídelní talíře s atraktivním přírodním dekorem? Mrkněte na naši novinku: Servírovací nádobí PROVENCE je vyrobeno z přírodního porcelánu a upoutá pozornost svými motivy levandule. Talíře PROVENCE jsou dodávány v sadě po 12 ks i jednotlivě.

Černé tečky po celém chrupu? To je prostě mák!
Mák je ingredience typická pro české moučníky a sladká jídla. Aby chutnal tak jak má, je třeba ho namlít na optimální hrubost. A s tím vám pomůže mlýnek na mák HANDY, který skvěle mele, snadno se čistí a drží!
Vyhýbáte se pečení, protože máte obavy z vykynutí těsta? Oprávněně, protože kynuté pečivo potřebuje svůj klid, aby bylo kypré a vláčné. To doposud vyžadovalo také hodně času. Abychom váš čas šetřili, najdete v naší nabídce praktickou mísu se vzduchotěsným víkem pro snadnou přípravu kynutého těsta a jeho rychlé kynutí. Je opatřená vychytaným ohřívačem, který se s těstem rád podělí o své teplo a zkrátí tak zdlouhavý proces kynutí. Vy si tak na čerstvém pečivu a moučnících pochutnáte mnohem dříve!

Pokud dáváte přednost pečení bez kynutí, upečte si poctivou domácí bábovku v klasické silnostěnné keramické formě, kterou podle mnohých kuchařek a cukrářek žádná jiná nenahradí. Keramická forma DELÍCIAmá dvoubarevnou glazuru, proto i výborně vypadá. Upečete v ní velkou i malou bábovku s dokonale propracovanými detaily a když ji právě nepoužíváte, stane se z ní půvabná kuchyňská dekorace.

Zkuste jako sladkou tečku třeba skořicové cottage košíčky
- 200 g hladké mouky
- 120 másla
- 70 g moučkového cukru
- 2 moka lžičky mleté skořice
- 2 žloutky
- 200 g nesoleného cottage sýru
- 300 ml mléka
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový puding
- 1 citron
K přípravě krému rozmělněte sýr cottage najemno, přepasírujte přes sítko nebo rozmixujte. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Připravte si vanilkový pudink – uvařte ho v 300 ml mléka a přidejte moučkový cukr. Jakmile pudink vychladne, zamíchejte do něj sýr. Vznikne jemný krém. Pokud byste měli košíčky skladovat delší dobu, přidejte ještě 100 g změklého másla.
Košíčky naplňte krémem a ozdobte ovocem.
0























