Ingredience:
- 400 g jahod,
- 4 žloutky,
- 150 g moučkového cukru,
- ½ vanilkového lusku,
- 200 g cukrářských piškotů,
- 600 g zakysané smetany,
- 100 ml sirupu,
- 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku),
- 50 g lískových oříšků
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni s polovinou cukru a dření z vanilkového lusku do husté pěny. Smetanu smícháme se zbylým cukrem a pak do ní vmícháme zchladlou žloutkovou pěnu. Do
mísy střídavě vrstvíme krém, piškoty pokapané sirupem a jahody. Hotový moučník uložíme do chladničky a necháme 24 hodin odležet. Před podáváním povrch ozdobně nastříkáme ušlehanou smetanou a posypeme oříšky.
Budou se vám hodit: