info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Jahodovo-smetanová mísa

Jahodovo-smetanová mísa

Ingredience:

  • 400 g jahod,
  • 4 žloutky,
  • 150 g moučkového cukru,
  • ½ vanilkového lusku,
  • 200 g cukrářských piškotů,
  • 600 g zakysané smetany,
  • 100 ml sirupu,
  • 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku),
  • 50 g lískových oříšků
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni s polovinou cukru a dření z vanilkového lusku do husté pěny. Smetanu smícháme se zbylým cukrem a pak do ní vmícháme zchladlou žloutkovou pěnu. Do mísy střídavě vrstvíme krém, piškoty pokapané sirupem a jahody. Hotový moučník uložíme do chladničky a necháme 24 hodin odležet. Před podáváním povrch ozdobně nastříkáme ušlehanou smetanou a posypeme oříšky.
 

Budou se vám hodit: