info text

Jahodová panna cotta

Formičky na panna cottu nerezové GrandCHEF, 4 ks-obrázek

Ingredience:

Na 4 porce:
  • 400 ml 33% smetany
  • 120 ml mléka
  • 90 g krystalového cukru
  • 6 g plátkové želatiny
  • vanilkový extrakt

Postup:

Želatinu namočte do studené vody.

Mezitím zahřívejte v rendlíku mléko se smetanou po dobu 3 minut. Přidejte cukr, vanilkový extrakt dle chuti a za stálého míchání přiveďte k varu.

Dejte stranou a přimíchejte želatinu zbavenou vody vymačkáním. Želatinu důkladně rozmíchejte a nechejte rozpustit.

Směs nalejte do formiček a dejte vychladit nejméně na 6 hodin do lednice. Panna cotta výborně chutná s omáčkou z lehce povařených jahod, cukru a citronové šťávy.  

Pro snadnou přípravu: