Jahodová panna cotta

Ingredience:
Na 4 porce:- 400 ml 33% smetany
- 120 ml mléka
- 90 g krystalového cukru
- 6 g plátkové želatiny
- vanilkový extrakt
Postup:
Želatinu namočte do studené vody.
Mezitím zahřívejte v rendlíku mléko se smetanou po dobu 3 minut. Přidejte cukr, vanilkový extrakt dle chuti a za stálého míchání přiveďte k varu.
Dejte stranou a přimíchejte želatinu zbavenou vody vymačkáním. Želatinu důkladně rozmíchejte a nechejte rozpustit.
Směs nalejte do formiček a dejte vychladit nejméně na 6 hodin do lednice. Panna cotta výborně chutná s omáčkou z lehce povařených jahod, cukru a citronové šťávy.
Mezitím zahřívejte v rendlíku mléko se smetanou po dobu 3 minut. Přidejte cukr, vanilkový extrakt dle chuti a za stálého míchání přiveďte k varu.
Dejte stranou a přimíchejte želatinu zbavenou vody vymačkáním. Želatinu důkladně rozmíchejte a nechejte rozpustit.
Směs nalejte do formiček a dejte vychladit nejméně na 6 hodin do lednice. Panna cotta výborně chutná s omáčkou z lehce povařených jahod, cukru a citronové šťávy.
Pro snadnou přípravu:
0

















