info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyJáhlové placky s třešněmi a zakysanou smetanou

Jáhlové placky s třešněmi a zakysanou smetanou

Jáhlové placky s třešněmi a zakysanou smetanou

Ingredience:

  • 400 g jáhel
  • 800 ml mléka
  • 80 g přírodního cukru
  • 300 g ovoce, sůl, 2 vejce
  • 60 g mletého máku, vanilkový lusk
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g másla, kysaná smetana
Nejprve opakovaně propláchneme jáhly horkou vodu. Poté je vložíme do horkého mléka, přidáme cukr, špetku soli a zrníčka z rozříznutého vanilkového lusku. Vše přivedeme k varu, asi po 3 minutách stáhneme z tepla a necháme pod poklicí dojít. Do vychladlé husté jáhlové kaše vmícháme vejce, strouhaný kokos a máslo. Můžeme přidat i rozinky nebo drcené mandle. Ze vzniklého těsta tvoříme namočenýma rukama stejnoměrné hromádky, které obalíme v mletém máku a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do každé hromádky vmáčkneme ovoce a pečeme při 170 °C 15 – 20 minut. Podáváme se zakysanou smetanou.
 

Budou se vám hodit: