info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyJablka v županu s kardamomovou omáčkou

Jablka v županu s kardamomovou omáčkou

Doba přípravy: 50 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 3991

Ingredience:

  • 4 menší jablka
  • 400 g listového těsta
  • 50 g malinové zavařeniny
  • 30 g cukru krupice
  • 20 g sušených brusinek
  • 20 g drcených vlašských ořechů
  • 20 g drcených piškotů
  • 15 g skořicového cukru
  • 1 žloutek citrónová kůra

Na omáčku:

  • 250 ml smetany
  • 250 ml mléka
  • 50 g cukru krystal
  • 6 žloutků
  • 4 ks kardamonových semen
1. Omytá jablka oloupejte a vykrojte jádřince.

2. Listové těsto vyválejte na tenký plát (asi 2 mm) a pomocí multifunkčního kráječe rozdělte na čtverce.

3. Do středu každého čtverce dejte část drcených ořechů s piškoty, na ně položte jablka a posypte cukrem.

4. V míse smíchejte zbytek ořechů se skořicovým cukrem, přidejte cukr krupici, brusinky, malinový džem a nastrouhanou citrónovou kůru.

5. Směsí naplňte střed jablek až po okraj.

6. Naplněné jablko do listového těsta zabalte, cípy těsta dobře spojte, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě při 190 °C dozlatova.

DOBRÝ TIP: ze zbylého těsta můžete vykrojit ozdobu pomocí vykrajovátek.

K přípravě receptu se vám bude hodit