info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyJablečný závin z celozrnné mouky

Jablečný závin z celozrnné mouky

Jablečný závin z celozrnné mouky

Ingredience:

  • 300 g špaldové celozrnné mouky,
  • 80 g másla,
  • sůl,
  • 1 šálek vlažné vody,
  • špetka skořice,
  • 3 jablka,
  • 1 lžíce jemně mletých vloček,
  • 1 lžíce vlašských ořechů,
  • rozinky,
  • vejce na potření,
  • hroznový cukr na posypání
 
Mouku smícháme s nastrouhaným tukem, zpracujeme a přilijeme teplou vodu (všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu). Přidáme skořici a špetku soli. Zpracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout v pokojové teplotě. Neloupaná jablka nakrájíme na kostky, promícháme se skořicí, vločkami, rozinkami a nasekanými ořechy. Těsto rozválíme, naplníme a přehneme. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě při 170 °C asi půl hodiny. Závin sypeme hroznovým cukrem.
 

Budou se vám hodit: