Italská rýže s dýní a šalvějí
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2296
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2296
Ingredience (4 porce):
200 g dýně na restování
200 g rýže arborio
100 g dýně na pyré
100 ml bílého vína
100 g parmezánu
50 g másla
50 ml smetany
20 ml olivového oleje
0,7 l zeleninového vývaru
1 šalotka
dýňový olej
šalvěj
sůl, pepř
- Nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem nechte na oleji zesklovatět.
- Přidejte rýži a 2 minuty restujte, přilijte víno, nechte odpařit alkohol, přidejte část vývaru a za stálého míchání nechte absorbovat. Postupně přidávejte zbytek vývaru a za stálého míchání vařte 20 minut, dokud rýže není „al dente“.
- Dýni na restování nakrájejte na kostky, přidejte nasekanou šalvěj, orestujte na oleji doměkka, dochuťte solí a pepřem.
- Dýni na pyré pokrájenou na drobné kousky poduste společně se smetanou a rozmixujte dohladka.
- Do uvařené rýže přimíchejte dýňové pyré, část orestované dýně, dle potřeby přidejte vývar, strouhaný parmezán a zjemněte máslem.
- Dochuťte solí a pepřem, zakápněte dýňovým olejem a ozdobte bylinkami. Podávejte s orestovanou dýní.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















